fbpx

Yhteystiedot

Haluatko kommentoida artikkeleita, antaa oman panoksesi sivustolle tai keskustella yhteistyöstä?

Voit ottaa yhteyttä oheisella lomakkeella tai sähköpostitse. Tältä sivulta löydät myös Muistilokeron tarinan.

Sivutaikuri Oy • Y-tunnus 3174523-2 • Tietosuoja

MUISTILOKERON TARINA

Kaikki alkoi ”kuolinkansiosta”. Muistilokeron tekijä Annika Pulkkinen kertoo, miten Muistilokero syntyi.

Olen yrittäjyyteni alusta lähtien tiedostanut sen, että yritykseni asioista ja asiakaskunnasta ei tiedä yhtään mitään kukaan muu kuin minä. Jos minulle tapahtuu jotain, ovat omaiseni pulassa paperittoman toimistoni kanssa, ellen anna heille avaimia ja työkaluja hoitaa yritystoiminnan lopettamiseen liiittyviä asioita.

Kuolinkansio

Ajatus Muistilokerosta alkoi kytemään, kun keskustelin asiasta yrittäjäystäväni kanssa. Hän on kerännyt jo vuosien ajan tietopakettia, jota hän kutsuu kuolinkansiokseen. Kansioon on kerättynä kaikki henkilökohtaiset ja myös yrityksen tiedot kirjanpitäjän yhteystiedoista Instagramin salasanaan.

Ihailen ystäväni järjestelmällisyyttä, mutta en kovasta innosta huolimatta saanut aikaiseksi tehdä itselleni samanlaista järjestelmää. Kerättävä tietomäärä oli musertava jo alkumetreiltä, kun sitä alkoi miettimään oikein tosissaan, enkä oikein tiennyt, mistä aloittaisin. 

Samoihin aikoihin eräs asiakkaani heitti sivuhuomautuksena ilmoille toiveen, että joku tekisi valmiin järjestelmän, johon yksinyrittäjä voisi syöttää kaikki tärkeät yritystoiminnan tunnukset ja tilit, ihan jo siksi, että ne olisivat tallessa omia tarpeita varten ja myös avuksi jälkipolville, jos pahin tapahtuisi.

Täydellinen tietopankki yrittäjälle ja yrittäjän omaisille

Aloin kuin varkain työstämään sivustoa ajatuksissani ja perehdyin samalla kaikkiin löytämiini yrittäjän kuolemaa koskeviin artikkeleihin. Huomasin, että aiheesta on kirjoitettu lopulta todella vähän ja tieto on ripoteltuna ympäriinsä. Päätin lisätä sivustolle kuolinkansion lisäksi sarjan artikkeleita, joista löytyy ohjeita niin yrittäjille kuin heidän omaisilleenkin. Sivuston nimeksi valikoitui aviomieheni keksimä Muistilokero.

Alun perin haaveenani oli luoda netissä toimiva kuolinkansio, jonne käyttäjä kirjautuu tunnuksillaan ja syöttää järjestelmään kaikki yritystään koskevat tiedot. Tämän ajatuksen hylkäsin kuitenkin nopeasti, sillä en voi missään nimessä ottaa yksinyrittäjänä vastuuta muiden yrittäjien salaisimpien tietojen säilyttämisestä. Mitä jos minä kuolen? Mitä sitten tapahtuisi tuolle tietomäärälle? Ei, se ei ole vaihtoehto. 

Täytettävät ja tulostettavat lomakkeet ovat ehkä sähköistä tietopankkia työläämpi vaihtoehto, mutta lomakkeiden avulla yrittäjä voi itse määritellä, missä tietoja säilytetään ja miten niitä suojataan. 

Lomakkeiden laatimiseen ja artikkeleiden kirjoittamiseen on kulunut jonkin verran aikaa ja Muistilokero on saanut kypsyä rauhassa. Testiasiakkaiden positiivisista kommenteista ilahtuneena avasin Muistilokeron syksyllä 2020. 

Toivottavasti Muistilokeron artikkeleista ja lomakkeista on apua myös Sinulle!

Annika 

Annika Pulkkinen on toiminut yrittäjänä yli kymmenen vuoden ajan. Yritystoimintansa myötä hän on perehtynyt yrittäjyyteen erityisesti yksin- ja pienyrittäjien näkökulmasta. Annika auttaa yrittäjiä onnistumaan omassa yritystoiminnassaan neuvoen, auttaen ja opastaen.